12 Haziran 2020 Cuma

Ücretsiz Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Ücretsiz web sitesi tasarımı nasıl yapılır diye merak edenler oluyor. Bu yüzden bugün ki konumuz web sitesi olmayanlar için ücretsiz web tasarımı yapılan programlardan ve ücretsiz web sitesi sunan İnternet sayfalarından bahsedeceğiz. Sizlerle paylaşacağım tüm programlar bedava olmaktadır. Bu sayede sizlerde az bir uğraşla hosting ve domain satın almadan web sitesi sahibi olacaksınız.

Ücretsiz Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır


Ücretsiz Tasarım Programları İndir

Çoğu insanın kullandığı ve en bilindik grafik tasarım programı tartışmasız PhotoShop'tur. Ancak paralı olduğu ve çok pahalı olduğu için kimse kullanmak istemez. Logo ve afiş tasarımları için Corel kullanılır ancak buda oldukça pahalı olduğu için tavsiye edilmez. Bu yüzden sizlere 4 adet ücretsiz grafik tasarım programı tavsiye ediyorum.

En İyi Tasarım Programları Aşağıdaki Gibidir:
  1. Inkspace: Ücretsiz vektörel grafik tasarım yazılımı
  2. Gimp: Ücretsiz pixel tabanlı grafik tasarım programı
  3. Vectr: Ücretsiz vektör tabanlı program
  4. Microsoft Paint: Ücretsiz ve en basit tasarım programı
Yukarı da yer alan programları dilendiğiniz arama motorundan aratıp Web Sitesi Tasarımı yapmaya hemen başlayabilirsin. Microsoft'un yazığı Windows 7, 8 ve 10 işletim sistemlerinde painti indirmenize gerek yok. Kendi bünyesinde barındırılmaktadır.

Bu programları indirdikten sonra nasıl kullanılacağını da öğrenmeniz gerekiyor tabi ki. Çalışma mantığı hepsinde aynı olduğu için birini öğrenmeniz hepsini öğrenmeniz denilebilir. Tasarımı hazır ettikten sonra sıra geldi yayınlamaya.

En İyi Ücretsiz Site Kurma Sayfaları

Ücretsiz web sitesi tasarımı nasıl yapılır ve yayınlanır? Sorusunun cevabı tamda bu kısımda yer alıyor. Pixel ve vektörel grafik tasarım programlarını kullanarak web sayfanızı hazır hale getirdin. Fakat bunları online Dünya'ya nasıl geçireceğinizi bilmiyorsun. Tamda burada esa.gen.tr olarak imdadına yetişiyoruz. Amacımız sadece web sitemizi ziyaret eden kullanıcıların işi görülsün.

En İyi 3 Ücretsiz Web Sitesi Servisleri Şu Şekildedir:
  • blogger.com
  • wordpress.com
  • wix.com
Bu web sitelerden herhangi birine giriş yapıp hemen web sayfanı oluşturmaya başlayabilirsin. Kurumsal web tasarım için gerekli şartları karşılamasa bile işinizi göreceğine inanıyorum. Ancak dikkat etmeniz gereken kısım servislerin kotalı olmasıdır. Kotanız dolduğunda çok fazla ücret isterler. Bu yüzden web tasarım firmasıyla anlaşmanız sizin için hem zamandan hemde parada tasarruf etmenize yardımcı olur.

Sizde bu tür faydalı bilgilerden yararlanmak istiyorsanız eSa Web Tasarım'ın bilgi bankası https://www.esa.gen.tr/kategori/bilgi-bankasi/ kategorisine göz atmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder